Факт-новини: оперативні сюжети

Рейд школами Чернігова

Featured Video Play Icon

В останній день літа  напередодні 1 вересня міський голова Владислав Атрошенко   проінспектував навчальні заклади Чернігова щодо готовності їх  до нового навчального року, особливу увагу мер приділив технічній готовності шкіл, зокрема, проведеним ремонтним роботам у закладах.

Розпочав перевірку очільник міста зі школи номер 1. Спочатку оглянув пришкільну територію, будівництво нового спортивного майданчика, а далі – приміщення закладу. Найгострішою проблемою у школі, що зранку обговорювалась на нараді, виявилася ситуація зі стелею на  верхньому поверсі  у прибудові до старого корпусу, де у бетонних перекриттях  пішли тріщини над актовою та спортивною залами. Оцінивши стан, Владислав Атрошенко запевнив, що ніякої загрози життю дітей та ризиків  для учбового процесу немає. Питання вирішать у найближчі терміни.

Як з’ясувалося, ці тріщини – не нові. Наразі терміново  розробляється проєкт, аби якнайшвидше  ліквідувати ці недоліки.

В період ремонтних робіт зупиняти учбовий процес у цьому корпусі не будуть. Їдальня, що розташовується якраз під актовою залою, працюватиме. Лише актова зала, де відбуватиметься ремонт, буде недоступна для школярів. Підрядник пообіцяв, що протягом місяця роботи завершать і все приведуть до ладу.

Не оминув мер і школу номер 3.Протягом року там тривала масштабна робота з термо модернізації. Наразі ремонтні роботи у закладі завершені. В школі якісно утеплили стіни та дах, відремонтували актовий зал, кабінети, замінили освітлення, встановили нові двері тощо.Із задоволенням Владислав Атрошенко пройшовся кабінетами і  оглянув   виконані роботи. Мер зізнається, здивувався, адже до останнього не вірив, що до 1 вересня встигнуть. В цілому освітні заклади  продемонстрували належну готовність до нового навчального року. Вдалося виконати значний обсяг робіт та створити комфортні умови для навчання школярів.