Факт-новини: оперативні сюжети

Рейд на пляжі

Featured Video Play Icon

Співробітники обласного управління ДСНС провели рейд по міському пляжу “Золотий берег” аби розповісти відпочивальникам про основні правила поводження на водоймах. На щастя, за поточний сезон на міському пляжі ще ніхто не потонув, але інциденти з необережними плавцями трапляються мало не щодня. З них відсотків 40 – це купання у нетверезому стані, коли зникає відчуття безпеки. І діти, за якими погано доглядають батьки.

Десна – вельми підступна річка, кажуть рятувальники. За межами зони, обгородженої буйками, необстежене дно і швидка течія. Рятувальники, які щодня, з 10 ранку до сьомої години вечора чергують на «Золотому березі», мають у своєму розпорядженні катер, рятувальний круг і мотузки з поплавками, які кидають людині, яка тоне.

Говорячи про правила безпеки на водоймах, рятувальники наголошують, що людина, яка тоне, в більшості випадків не кличе на допомогу. Тому тут найбільшу роль грає уважність. Під час плавання в Десні варто звертати увагу на відпочивальників поруч із вами. Якщо людина, наприклад, пірнула і довго не показується на поверхні, потрібно кликати на допомогу.

За даними обласного управління ДСНС, у період з червня по вересень минулого року, на водоймах Чернігівщини потонуло 40 осіб, в тому числі п’ятеро дітей.