Факт-новини: оперативні сюжети

Палац спорту у Чернігові

Featured Video Play Icon

Яким він має бути і де краще вибрати для нього локацію? Про це говорили на робочій нараді в управлінні молоді та спорту за участі представників спортивних клубів та федерацій міста та Києва. А також керівників управлінь міської ради, депутатів та міського голови Владислава Атрошенка. Володимир Шумілін – представник ТОВ ” СпортПроект” презентував учасникам обговорення концепцію проєкту майбутнього комплексу з точки зору її окупності, інвестиційної привабливості, туристичного магніту для Чернігова, можливого експорту послуг та ще однієї неординарної родзинки, якою може стати майбутній палац, – центром культурного дозвілля.

 –Прийшов час вже щось будувати сучасне для спорту, активного відпочинку, оздоровлення, – каже начальник управління молоді та спорту ЧМР Андрій Дериземля.

Пропонувалося кілька варіантів майбутньої локації для Палацу спорту: 1,2 гектара землі на вулиці Пушкіна , 1 га біля Мар`їного гаю, Масани та район ЗАЗу. Кожну локацію учасники обговорення оцінювали з точки зору її плюсів та мінусів. Бо цей об’єкт має бути самоокупним.

–Щоб Палац мав перспективи, залучення міжміських і міжнародних змагань, – тільки ЗАЗ, – каже мер.

–Якщо на ЗАЗі буде комплекс, буде займатися і збірна команда, яка зараз шукає місце для проведення чемпіонату України, – висловлює свою думку заслужений тренер національної збірної України з кульової стрільби Ігор Чередінов. Практично усі учасники обговорення підтримали ідею будівництва у Чернігові Палацу спорту. Яким він буде, місцевого масштабу чи загальноукраїнського, залежатиме від його локації та фінансових можливостей міста. Попередні проєкти мають розглянути на сесії Чернігівської міської ради, але скоріше за все це буде вже у липні-серпні.