Факт-новини: оперативні сюжети

Революційні зміни в структурі теплогенерації у Чернігові

Featured Video Play Icon

Вони мають розпочатися у міжсезоння і завершитися до початку наступного опалювального сезону. Свою принципову позицію щодо цього озвучив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Всі майнові комплекси мають бути передані громаді, каже мер. Якщо місто не прогарантує борги «Облтеплоенерго» (а це 500 млн. грн.), ми не отримаємо ліміти на опалювальний сезон. Це і є причиною того, що підприємство має бути передано до комунальної власності  і експлуатуватися в режимі КП. Термін цієї операції – червень – липень.

Така ж позиція і щодо Чернігівської ТЕЦ. Спроба ” ТЕХНОВИ” отримати кредит світового банку на реконструкцію тепломереж нічим не закінчилася, бо за неї мала поручитися міська рада власним бюджетом. А таке неможливо в рамках бюджетного законодавства: місто не може гарантувати ризики приватної компанії.

З огляду на існуючі проблеми, Владислав Атрошенко пропонує конкретний план дій. Він дав відповідне доручення юридичній службі та профільним заступникам аби вони розпочали технічну та документальну підготовку щодо повернення майна “Облтеплокомуненерго” та Чернігівської ТЕЦ до комунальної власності.