НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Ремонтують трубу, якої немає на карті мереж

Featured Video Play Icon

Привіт з далекого минулого – так можна назвати ситуацію, що склалася на проспекті Миру, біля головпоштамту. Тут дала про себе знати водопровідна труба, яка була прокладена аж у 1933-му році. Вона не лише не знаходиться на балансі “Чернігівводоканалу”, а й навіть відсутня на картах мереж! Витік води з цієї труби спричинив просідання асфальту і комунальники розпочали ремонтні роботи.

Згадана труба – один із залишків житлових будинків, які до Другої світової війни стояли на місці нинішнього скверу. Коли їх зносили, комунікації заглушили, але не видалили повністю. Одна з труб була приєднана до магістрального водогону діаметром 200 міліметрів. Сам водопровід поки працює справно.

Витік води на проспекті Миру помітили ще у серпні, але саме тоді в Чернігові проводилися роботи на багатьох центральних вулицях, тому було прийнято рішення відтермінувати ремонт, щоб не перекривати ще й проспект. Нині комунальники обмежили рух на двох з трьох смуг вулиці. На проведення ремонту, за словами фахівця з інформаційної діяльності  «Чернігівводоканалу» Ігоря Грищенка, їм знадобиться декілька днів.