Факт-новини: оперативні сюжети

Ремонтують приміщення та облаштовують укриття: у Чернігові відновлюють одну зі шкіл

Featured Video Play Icon

Так в одній із чернігівських шкіл розбирають панорамні, висотою у два поверхи, вікна, що відчули на собі “русскій мір” таким, яким він є. Не один десяток років через них і, власне, цей хол діти ходили на уроки музики та фізкультури, нині ж тут бувають лише будівельники – ворожий снаряд, що 12 березня влучив у приміщення, пошкодив дах і покрівлю по закладу, усі три сотні вікон та кілька класів. Тепер все це коштом міського бюджету відновлюють професійні організації.

Цьогоріч підрядник має завершити всі роботи: повністю закрити периметр школи, відновити, де потрібно, радіатори, систему опалення, утеплити перекриття понівеченого корпусу та відремонтувати покрівлю основної будівлі, що була вся побита уламками.

Ще один напрямок робіт – облаштування укриття. У лютому-березні тут, у звичайному підвалі школи, шукало прихистку в різний час від 300 до 100 осіб і впродовж останніх місяців його приводили до того стану, який є зараз, та у відповідність до вимог. Так у випадку оголошення повітряної тривоги він зможе стати безпечним місцем для тих учнів та учениць, а також вчителів, які будуть на зміні.

 З можливістю подальшого розширення укриття, однак поки лише як другий вихід, приводять до ладу і сусідні кімнати підвалу. Їх ремонт торкнеться менше: тут встановлять додаткові вбиральні, зроблять стяжку підлоги і поштукатурять стіни.