ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Реконструкція водогону на вулиці Любецькій: коли відкриють проїжджу частину

Featured Video Play Icon

У Чернігові завершують реконструкцію водогону на вулиці Любецькій. Ремонтні роботи розпочали в березні,  їх проводили поетапно. Першу ділянку, а саме від вулиці Івана Мазепи до Ріпкінської, відновлювали три місяці. З 12 червня будівельники перейшли до другої ділянки. 

– На даній ділянці від вулиці Ріпкінської до вулиці Широкої йде заміна водогону зі старих труб чавунних діаметром 200 мм на нові – поліетиленові, діаметром 350 мм. На даний час вже замінено 820 метрів, – розповів виконроб підрядної організації Станіслав Самусь.

Водогін побудували ще у 60-х роках минулого століття, за цей час труби  зіпсувалися та піддалися корозії. Будівельники їх замінюють на ті, які мають значно більший термін експлуатації — близько 100 років. Залягатимуть вони на глибині двох метрів. Щоби не пошкодити інші комунікації, роботи на деяких ділянках ведуться вручну. 

Стара чавунна труба знаходиться на зеленій зоні і ми її не викопуємо, ми потім її заливаємо бетоном. Щоб не псувати дерева, а нові прокладаємо, – пояснює Станіслав Самусь.

Також встановлюються 22 нові колодязі, які ретельно накривають бетонними плитами для безпеки водопровідної мережі. В рамках реконструкції передбачається і заміна каналізаційного самоплинного колектора довжиною 235 метрів. За словами виконроба, незважаючи на обсяг ремонтних робіт, всі домогосподарства, підприємства, освітні та медичні заклади проблем з водопостачанням не матимуть.

– На даний час при паралельній прокладці люди залишаються з водою, потім коли буде гідравлічне випробування, дезінфекція трубопроводу, вже буде переключення абонентів на новий трубопровід, – зазначає виконроб підрядної організації.

Центральна лінія водопровідної мережі вже прокладена. Як зазначив Станіслав Самусь, залишається лише підключення до неї всіх абонентів. Відкрити першу ділянку для проїзду та завершити прокладання водогону на другій планують до початку осені. Всі роботи на цій ділянці вулиці Любецької мають закінчити до 1 жовтня.