Факт-новини: оперативні сюжети

Реконструкція без піску: коли відновляться ремонтні роботи в місті?

Featured Video Play Icon

Розриті котловани та призупинені дорожньо-будівельні роботи. Чернігів більше тижня знаходиться в заручниках ситуації, яка склалася через брак піску на підприємствах. У розпал сезону основний постачальник з міста Славутича цієї здавалося б простої, проте такої необхідної складової для усіх ремонтно-будівельних робіт, повідомив, що не може виконати свої зобов’язання. Згідно з ухвалою суду, реалізація піску, який знаходиться на їх складах, заблокована. Ситуація для підприємств інфраструктури Чернігова виявилася критичною , адже пісок – їх основний робочий елемент.

Робітники у відпустці за власним рахунком. Техніка на простої і на об’єкті по вулиці Київській, що від вулиці Довженка до Гончої, де ведуться роботи з реконструкції водогону.

За словами Ігоря Райхіля, роботи на інженерних мережах призупинені і на інших ділянках в місті, де вони працюють, зокрема, по вулиці Шевченка та на Проспекті Перемоги, так званому малому Проспекті. На тиждень залишилося піску, і то виключно для аварійних робіт, на “Чернігівводоканалі”, де зазвичай тільки на екстрені роботи щодня витрачають від 30 до 50 тонн. Про інші ділянки, які чекають на реконструкцію водогону, наприклад, по вулиці Шевченка чи по вулиці Пушкіна поки мова не йде. Якщо пісок не надійде на підприємство, приступити до робіт вони не зможуть, каже керівник “Чернігівводаканалу” Сергій Малявко.

За словами керівника водоканалу, для того, аби знайти нового постачальника піску, потрібно оголосити тендер, процедура як мінімум буде тривати до осені, а восени приступати до виконання робіт вже не зможуть, тому реконструкція водогонів, що запланована на цей рік , може опинитися під зривом. Станом на сьогоднішній день у Чернігові понад 150 розритих мереж, які потребують термінового ремонту. Питання поставки піску наразі не вирішено, але робиться все можливе, аби врегулювати його в найближчі терміни, запевняє заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Віктор Геращенко.

Коли саме відновляться ремонтні роботи на вулицях міста, остаточно керівники підприємств прогнозувати не беруться, проте сподіваються, що з наступного тижня таки зможуть отримати пісок і продовжити працювати, аби наздогнати втрачений час і виконати роботи до поставлених термінів.