Новини

Реклама. З руїн до повного відновлення: Чернігівська броварня перезапустила свої потужності

Featured Video Play Icon

Реклама. Вже рік як легендарне «Чернігівське» повернулося, а разом з ним повернулися і робочі місця для багатьох українців. Чернігівська броварня AB InBev Efes Україна перезапустила свої потужності на 90 відсотків і знову випускає улюблені мільйонами людей сорти пінного. Журналісти оцінили стійкість і наполегливість працівників, відвідавши підприємство у річницю його відновлення. Оглядаючи виробництво, стає зрозумілим, що майже всюди були, або ще й досі залишилися сліди від обстрілів.

– Що ми відновлювали в цьому конкретно пивоварному відділенні – у нас були пошкоджені чани осколками, які з вулиці залетіли через вікна. Тобто ми ремонтували парові рубашки. Не було вікон зовсім, все було розбито. Багато трубопроводів були пошкоджені, які знаходяться в машинному відділенні, особливо парових. Це була кропітка робота бо було важко знайти саме ці маленькі пошкодження. Особливо коли осколок застрягав і ми бачили, що там пошкоджено, коли вже давали тиск, наприклад для перевірки трубопроводів, – розповів директор Чернігівської  броварні AB InBev Efes Україна Євген Ворожко.

Рік тому, 24 лютого, всі три броварні –у Чернігові, Миколаєві й Харкові, вимушено зупинили свою роботу. За бажанням співробітників була проведена евакуація в більш безпечні регіони.  Як виявилося пізніше таке рішення було правильним.

Пошкоджені осколками аміачні трубопроводи,і в аміачне обладнання яке стоїть на вулиці теж було пряме попадання. І був витік відразу якоїсь частини аміаку,а потім на протязі  якогось часу він ще потрошку вийшов. Рятувальники ліквідували цей витік, – згадує  Євген Ворожко.

Втрати підприємства оцінюють в мільйони доларів.Але Євген Ворожко каже, головне -вдалося зберегти колектив.99 відсотків співробітників після деокупації  повернулися і з великим ентузіазмом почали відновлювати броварню.

-Це було досить приємно, коли кожен хотів повернутися на своє місце роботи і відновлювати те місце яке для них стало не просто роботою, а другим домом, – зазначив Євген Ворожко.

Перезапустити виробництво було теж не просто, згадує директор броварні. Аби досягти майже повного відновлення потужностей довелося провести повну діагностику та ремонт всього виробничого обладнання. Як результат – наприкінці  вересня у Чернігові знову почали варити класичні, давно відомі споживачам сорти пива, а також нові.

-Ми в цьому році запустили фрутери – біле фрутер пиво зі смаком лимону , полуниці та вишні дуже смачні інновації це з таких особливих.А класика, вона також особлива, це Льовенбрау, класичне німецьке пиво, яке є родом з Мюнхену, воно завжди супроводжувало Октоберфест  і коли запускали, ми відправили наші зразки до німців, вони скуштували і підтвердили, що ми маємо право випускати саме це пиво, бо вони не відрізнили їхнє пиво від нашого, – підкреслив Євген Ворожко.

А це свідчить про те,що у нас працюють найкращі фахівці в області пивоваріння, які додають в свій продукт якісні інгредієнти, здебільшого українського походження, такі як ячмінь, пшениця, кукурудза та хміль. І, звісно ж, вкладають свою стійкість та незламність в кожну пляшку пінного.