НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Рада збільшила штрафи за п’яне водіння та перевищення швидкості

Featured Video Play Icon

Верховна Рада ухвалила новий закон щодо посилення відповідальності водіїв за порушення безпеки дорожнього руху. Він збільшує покарання за водіння напідпитку  і перевищення швидкості. Так, відповідальність за керування авто у стані алкогольного сп’яніння збільшується  від 17 тисяч грн. за перший випадок до 51 тис. грн. з позбавленням водійських прав на 10 років за другий. За третій випадок передбачається   конфіскація авто.

Крім того, посилюється кримінальна відповідальність за порушення ПДР, вчинене в стані алкогольного чи іншого сп’яніння, що спричинило тяжкі наслідки.

За перевищення швидкості руху більш як на 50 км/год – штраф збільшили  з 510 до 1700 гривень, за залишення місця ДТП – з 255 до 3400 грн. з позбавленням права керування на строк 1-2 роки або без такого. Також збільшено штраф за керування або передачу  керування транспортного засобу  особою, яка не має права ним керувати, – з 510 до 3400 грн., а повторне протягом року – на  40800 грн. з позбавленням права керування автомобілем на строк від 5 до 7 років. Нововведення набудуть чинності після підпису Президента і оприлюднення закону.