Факт-новини: оперативні сюжети

Пункт масового щеплення від COVID-19 запрацював у Чернігові

Featured Video Play Icon

19-го червня у будівлі колишньої Деснянської районної ради відкрився пункт щеплення від COVID-19 для всіх бажаючих. У ньому можна вакцинуватися людям, старшим 18-ти років, за умови якщо вони матимуть при собі паспорт, ідентифікаційний код і телефон.

За словами Інни Сорокіної, щепитися від коронавірусу можна навіть тим, хто не стоїть у черзі на вакцинацію. Лікарі радять зробити це найближчим часом, аби якнайшвидше набути імунітет від небезпечної хвороби. Для щеплення використовується вакцина китайського виробництва. Із самого ранку до пункту прийшли так багато чернігівців, що за перші три години роботи дозу вакцини отримали 120 осіб.

Лікарі заспокоюють – препарату вистачить на всіх, тому ночувати під будівлею райради не потрібно. Саме існування пункту вакцинації лікарі аргументують тим, що потрібно розмежовувати потоки хворих людей та здорових, що просто хочуть щепитися.

Пункт вакцинації працюватиме все літо у вихідні дні з 8 до 15 години. Єдиний виняток – неділя 20-го червня, свято Трійці. Натомість прийти за щепленням можна буде у понеділок 21-го.