Факт-новини: оперативні сюжети

Фестиваль брейк-дансу у Чернігові: скет-парк на день став денс-парком

Featured Video Play Icon

На один день, суботу 19-го червня, чернігівський скейт-парк на проспекті Миру перетворився на денс-парк. Тут влаштували фестиваль брейк-дансу “Take a break”. На нього запросили всіх, хто хоч трохи вміє танцювати.

Як розповіли організатори фестивалю, коли брейк-данс тільки починав розвиватися в Україні, представники Чернігова вважалися одними з найсильніших. Потім популярність цього танцю дещо знизилася, настало затишшя, але за останні кілька років зусиллями ветеранів брейкінг поступово відроджується. До того ж, ним почали активно цікавитися діти.

На фестиваль “Take a break” запросили бі-боїв з різних міст України, але Чернігів теж є кому представляти. Наприклад, Андрій Самойленко танцює брейк-данс вже більше 15 років. Але навіть маючи такий досвід, каже: половина успіху виступу танцюриста залежить від обставин – наскільки спекотно надворі, який у тебе настрій тощо.

За словами організаторів, нині у Чернігові діє три школи брейк-дансу. Масові змагання на кшталт “Take a break” проводять рідко, адже це доволі складно робити, але періодично збираюься на танцювальні “батли” у сквері імені Богдана Хмельницького.