НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Про особистий досвід вакцинації від COVID-19

Featured Video Play Icon

Вакцинація від COVID-19 справа добровільна. Кожна людина сама визначає для себе пріоритети. Я, як журналіст телеканалу “Новий Чернігів”, тобто публічна людина, яка контактує з великою кількістю людей, теж отримала можливість зробити щеплення минулої п’ятниці. Я не довго вагалася  і вирішила скористатися такою можливістю. Вакцинацію проводила мобільна бригада у поліклініці Чернігівської районної лікарні. Я мала приїхати на щеплення за годину після озвученої пропозиції, бо на той момент у медиків  залишалася невикористаною одна з десяти доз. Все пройшло дуже швидко. У цей день мобільна бригада вже встигла вакцинувати більше дев`яти сотень чернігівців.

  • Усі дані про вакцинацію заносяться в електронну систему охорони здоров’я. Ці дані може переглянути і надати сімейний лікар, коли пацієнт звертається. Різких невідкладних реакцій не було. Але побічні  були. Температура 39, 6 максимальна, температура 38 . Слабкість, озноб , нездужання, біль у місці ін’єкції, – прокоментувала медичний директор Чернігівського районного центру первинної  медико-санітарної допомоги Оксана Логвинчук.
  • Скажу чесно, побічні ефекти, які перелічила лікарка на другий день вакцинації у мене теж були. Озноб. Температура 38,5. На другий день  зранку 37, 5.  До обіду все пройшло. Залишилася тільки біль у місці ін`єкції. Більше жодних симптомів. Тож те, що я одну добу трохи нездужала  не йде в жодне порівняння з тим, як важко переносять COVID -19 пацієнти у медичних закладах. Я  не шкодую щодо свого рішення і чекатиму СМС для повторної ін`єкції, яку потрібно зробити за 4 чи 12 тижнів, – про такі побічні  ефекти після вакцинації розповіла журналіст  ТК « Новий Чернігів» Надія Шатун.