Факт-новини: оперативні сюжети

Премією року вперше відзначать активних жінок Чернігівщини

Featured Video Play Icon

У Чернігові вперше відзначать жінок у межах започаткованої «Української Премії року». Серед номінанток передусім ті, хто мають активну громадянську позицію та уособлюють справжню стійкість в умовах повномасштабного вторгнення. Хтось попри постійну загрозу ворожих атак продовжує вести бізнес на прикордонній території, активно волонтерить, навчає майбутні покоління та розвиває сучасне українське мистецтво, а хтось воює зі зброєю в руках, аби раз і назавжди відбити рашистську навалу. Організатори заходу – Спілка жінок Чернігівщини за підтримки Чернігівської обласної ради та її голови Олени Дмитренко.                   

Створення нагороди, яка не просто буде  мотивувати вас, а буде прикладом.  Українська премія – це традиція яка буде відмічати людей, які мають сталу громадянську позицію та попри все працюють для перемоги, на благо нашої країни і і в свою чергу стане постійною підтримкою для наших воїнів, захисниць та захисників, які не жаліючи сил кожного дня виборюють незалежність нашої держави –  це з вами наша головна задача, – зазначила директорка Спілки жінок Чернігівщини Христина Лаврищева.

Все, що стосується жінок, тим паче таких жінок як ви, які в такий час не зупинилися не просто, а працюють, нарощують темпи і йдуть далі. Ми рухаємося всі вперед незалежно від того, що відбувається, тому що в нашій ситуації зупинитися неможливо, відступити назад  тим більше неможливо, тобто шлях у нас один вперед. Ми дуже раді вважаємо, що всі хто тут представлений заслуговують 100% на нагороди державного рівня, не тільки обласного, – підкреслила голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко.

У 2023-му переможниць обиратимуть серед 14-х номінанток. Нагороджувати їх планують наприкінці цього року. Відтак, цю ініціативу запроваджують, аби не лише відзначити активних жінок з усього регіону, а й підтримати ЗСУ, і тим самим наблизити нашу перемогу.  Захід планують проводити щорічно, а у майбутньому і надати йому статус Всеукраїнського.