Факт-новини: оперативні сюжети

Позитивні тенденції на «ковідному» фронті у Чернігові

Featured Video Play Icon

Кількість інфікованих у порівнянні з попередніми тижнями зменшилася, на лікарняних ліжках тяжкохворих теж меншає, повідомила заступниця начальника управління охорони здоров`я Чернігівської міської ради Ольга Малець.

  • Кількість виявлених осіб за останній тиждень зменшилась на 215 у порівнянні з попереднім тижнем, на 165 осіб збільшилася кількість тих, що одужали. При цьому кількість ПЛР-досліджень зросла із 603 до 710 за останній тиждень. На тлі збільшення ПЛР-досліджень зменшення кількості виявлених випадків, – повідомила Ольга Малець.

При цьому більше сотні госпіталізованих в інфекційних відділеннях лікарень Чернігова щодня отримують кисневу підтримку , п`ятеро перебувають на апаратах штучної вентиляції легень. Медичні заклади працюють над тим, аби 80 % усіх ліжкомісць були підключені до кисню. Уже цього тижня 236 ліжок у палатах трьох інфекційних відділень будуть з кисневою підтримкою, – повідомила Ольга Малець.
Якщо позитивна тенденція збережеться, можна буде розглядати питання повернення дітей на очну форму навчання,- підсумував Владислав Атрошенко.

Введені карантинні обмеження для громадського транспорту не скасовуються. Дозволяється перевозити пасажирів у відповідності до кількості сидячих місць.
Тож аби люди могли дістатися зранку на роботу, а діти у школу пропонується вивчити питання щодо розмежування цих потоків. Тільки учнів 5 – 11 класів у Чернігові близько 17 тисяч, а ще початкова школа.
Доручення, вивчити це питання та пропрацювати можливу логістику, дав Владислав Атрошенко на оперативній нараді 22 грудня.
Але повернення дітей у школу можливе лише за умови зменшення кількісті хворих на COVID-19 у Чернігові.