Факт-новини: оперативні сюжети

Позачергова сесія міської ради

Featured Video Play Icon

 До кого звернулися депутати?

Шахрайство чи прихована схема викачування грошей з українців ? Хто зароблятиме на оплаті послуг з постачання та розподілу природного газу ? Про це йшлося 5 лютого на позачерговому пленарному засіданні Чернігівської міської ради сьомого скликання. У центрі уваги депутатського корпусу – Звернення до Президента України, Кабінету Міністрів , НКРЕ КП щодо усунення проблемних питань , які виникають через зміни в оплаті послуг з постачання та розподілу природного газу.  Після пояснень , які надали представники НКРЕ КП та компанії ” Чернігівгаз ” , стало зрозуміло, що про обіцяне зниження вартості газу не йдеться. Навпаки – тариф з 1 січня зріс. На блакитне паливо майже на 8 відсотків , а на транспортування на 43 . При цьому споживачів позбавляють права вибору. Вони мають платити , навіть якщо газом не користуються, або витрачають його мінімальну кількість. Платити доведеться по середньому тарифу , який вам розрахує ” Чернігівгаз ” за результатами попереднього року.

При цьому споживачі мають переплатити ” Чернігівгазу ” за доставку блакитного палива у 2020 році близько 25 відсотків від тієї суми яку вони вже , фактично , сплатили минулого року. Повертати переплату ніхто нікому не планує. Наслідки такого “піклування про людей”, в лапках очікуються наступні .

Позачергова 51 -ша сесія Чернігівської міської ради за ініціативою чернігівського міського голови Владислава Атрошенка прийняла звернення до керівництва держави щодо усунення проблемних питань, зумовлених змінами в оплаті послуг з постачання та розподілу природного газу. Депутати розраховують , що їх почують в інших регіонах , а також , що ця інформація стане відомою Президенту України . У зверненні йдеться про скасування Постанови НКРЕ КП № 2080 та запровадження механізму нарахування плати за розподіл природного газу у відповідності до фактично спожитих обсягів. Детальніше у програмі ” Актуально”.