Факт-новини: оперативні сюжети

Позачергова сесія: депутати розглянуть 47 питань

Featured Video Play Icon

Позачергова 33 сесія Чернігівської міської ради відбудеться у понеділок 31-го липня. На погоджувальній раді депутати затвердили її порядок денний, до нього увійшли 47 питань. Здебільшого вони стосуються оновлення та подовження цільових міських програм, термін дії яких спливає в цьому році.

Я закликаю депутатів з усіх фракцій активно брати участь у підготовці до сесії та у пленарному засіданні. Все-таки це задача перед нами усіма, яку ставлять наші виборці, тому я очікую, попри літо, зараз не час для відпусток, – каже в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Олександр Ломако наголосив, що у міської ради є опція проведення сесії у режимі онлайн. Депутати можуть скористатися нею у випадку повідомлення про замінування будівлі муніципалітету або інших спроб зриву пленарного засідання.

Також хотів би закликати і інші структури, які не пов’язані з міською радою – правоохоронні в тому числі – не займатися тим, чим займалися декілька попередніх сесій, перешкоджанням роботи міської ради, спробам зриву. Не треба витрачати час і кошти платників податки, які краще спрямувати на боротьбу зі злочинами і якимись диверсантами і іншими особами, які загрожують національній безпеці України. В міській раді таких немає і на сесію такі не ходять, – зазначає Ломако.

На сесію рішенням виконкому винесли також питання виділення додаткових коштів на закупівлю обладнання для реабілітації військових у чернігівські міські лікарні №2 і 3.

Придбання обладнання для забезпечення реабілітаційних послуг на базі Чернігівській міській лікарні №3, додатково виділити 7 мільйонів на закупівлю обладнання, 24 мільйони 555 тисяч на проведення капітального і поточного ремонтів відділення, яке буде надавати реабілітаційні послуги. І виділення 3 мільйонів для закупівлі обладнання для реабілітаційного відділення Чернігівської міської лікарні №2, – повідомляє Ольга Малець, заступниця начальника управління охорони здоров’я ЧМР.

До переліку обладнання, яке планується придбати за кошти міського бюджету, увійшли зокрема апарати для тренування людей, що отримали травмами головного мозку або були протезовані, пристрій для поліпшення координації рухів та віртуальна реабілітаційна система. Для міста це один з важливих кроків спрямованих на підтримку захисників, які отримали різного роду травми під час бойових дій.

Стовідсотково це буде один з найважливіших напрямків для міста, тому що повертаються наші Захисники і Захисниці з особливими потребами, з потребами в реабілітації, і наявність обладнання і певного ремонту в цих відділеннях – це важливий напрямок, і нам треба рухатися в цьому напрямку, – говорить в.о. міського голови.

Окрім цього, під час сесії депутати мають розглянути питання виділення коштів на створення меморіального комплексу на старому кладовищі у Ялівщині, продовження програм надання одноразової матеріальної допомоги чернігівцям, які постраждали внаслідок російського вторгнення, а також затвердити програми покращення матеріально-технічної бази, гігієнічних умов та модернізації їдалень і харчоблоків у закладах освіти Чернігова.