НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Повернення до школи

Новий Чернігів

Усміхнені обличчя та обійми старшокласників. У Чернігові з 11 травня для  учнів 5-11 класів відновили навчальний  процес у звичайному режимі.

Востаннє  ці  діти відвідували  школу у березні. Дев’ятикласниця гімназії №11  Анна Терен’єва  радіє, що дистанційка завершилася.

Одинадцятикласниця Вероніка Терещенко також чекала на повернення за парту. Хоча і вважає дистанційне навчання доброю альтернативою на час карантину.

У гімназії №31  зустрічають дітей  згідно з усіма санітарними вимогами, кабінети провітрюють, проводять температурний скринінг, на входах стоять антисептики, і перш ніж йти до класів, учні  по черзі дезінфікують руки. До школи  у перший день занять прийшли майже всі діти. Авралу з навчанням наприкінці року не буде, запевняє  директорка закладу Вікторія Овчаренко. 

Вчителі поверненню до школи учнів радіють не менш за своїх вихованців. З першого дня вже активно розпочали готуватися  до підсумкових контрольних робіт.

Майже  100  відсоткова явка учнів і у сусідній школі  №12, де  школярі  разом з педагогами  також  з нетерпінням чекали повернення за парти.

За словами директора школи Василя Гопаченка, в їхньому закладі фізико-математичного профілю забезпечували учнів максимальними уроками онлайн, особливо дисциплінами з фізики і математики, тому хвилюватися  випускникам не слід. Директор впевнений, що ЗНО, яке  у їхній школі відбуватиметься 28 травня, школярі здадуть успішно  і вкотре покажуть одні з кращих результатів.

Нагадаємо, минулого тижня  у Чернігові відновили навчання учні молодшої ланки – 1-4 х класів. Уроки, які раніше викладалися дистанційно – фізичну культуру, музику, малювання поновили. Освітній  процес для всіх школярів Чернігова триватиме до 4 червня. А 5  червня обіцяють провести останні дзвоники для випускників 11 – х класів, звичайно ж,  з дотриманням усіх карантинних вимог, затверджених головним санітарним лікарем.