ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Потужний снігопад у Чернігові: комунальники працюють у посиленому режимі

Featured Video Play Icon

Працюють в посиленому режимі. В ніч з 26 на 27 листопада Чернігів накрила хуртовина. Комунальники кажуть, прогноз знали і до негоди почали готуватись напередодні.

З вчорашнього дня. О 10-й вечора виїхали, місто посипали сіллю. Там десь опів на другу ночі ми засипали місто піско-сольовою сумішшю. Ну і виїхали зачищати це все. Уже друга зміна денна вийшла опів на дев’яту, – зазначив начальник КП “АТП-2528” Руслан Волок.

За словами Руслана Волока наразі місто розчищають від снігу 83 працівники АТП-2528 та 23 одиниці техніки.

Плюс ще зараз вийде два трактори, грейдер. Також хочу сказати: приватний сектор —  почекайте трошки, ми зачистимо, але одразу все ми фізично не можемо зробити. 

Зараз пріоритет це основні магістралі і вулиці там, де громадський транспорт — щоб люди могли доїхати на роботу і повернутися з роботи, – додав Руслан Волок.

Попри негоду громадський транспорт в місті працює в штатному режимі. На маршрути вийшли 158 одиниць техніки.

Вихід 103-х одиниць автобусів — вийшло 102, одна технічна поломка. Тобто, відремонтується — довийде. І 56 одиниць тролейбусів з 56, як і заплановано.

Можливі затримки в графіках руху, тому що ми бачимо погодні умови і відповідно транспорт зараз працює в спеціальному режимі. Це означає, що водії можуть не дотримуватись графіків руху, враховуючи все ж таки ожеледицю на дорогах, – зауважив начальник Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР Олександр Рижий.

Прибирання парків та скверів в Чернігові забезпечує КП “Зеленбуд”. До негоди готувалися заздалегідь і чистити місто від снігу почали о 5-й ранку, говорять на підприємстві. 

У нас виїхало 8-м одиниць техніки: це трактор з щітками, які вийшли в місто, почали працювати. Потім о 6-й ранку у нас вже вийшли люди, котрі прибирають, зачищають сніг лопатами — у кількості 42 чоловіки. І о 7-й ранку у нас вже на лінію вийшло 5-ть бортів, які вивозять сніг і 2 трактори, які його навантажують, – повідомив головний інженер КП “Зеленбуд” Олександр Москаленко.

З вечора 26 листопада в Чернігові випала 5-денна норма опадів. Товщина снігового покриву — понад 10 сантиметрів, — повідомляють в гідрометцентрі. Комунальники просять чернігівців ставитись до ситуації з розумінням.

Ми посипали піско-сольовою сумішшю і воно, піско-сольова суміш, не дає перетворити цю кашу в ожеледицю. Ми її приберемо, але знову ж, сніг іде постійно, ми не можемо фізично ловити сніг на льоту. Да, він падає — ми його прибираємо, він падає — ми прибираємо, – підкреслив начальник КП “АТП-2528” Руслан Волок.

У час такої негоди важливо не заважати роботі снігоприбиральної техніки. Тож автомобілістів вкотре закликають не залишати автівки на  узбіччі.

-Всі проспекти заставлені, там Коцюбинського, весь центр заставлений. Ми не можемо проїхати технікою ні вночі, ніколи. Тобто, можем проїхати і загорнути ці машини, скажемо так. Ну давайте поважати друг друга, – наголошує Руслан Волок. 

Нагадаємо, тротуари на прибудинкових територіях та проїзди між дворами чистять від снігу ОЖБК, ОСББ та ЖЕКИ. Станом на ранок 27 листопада в місті працює 253 працівники та 17 одиниць техніки КП “Деснянське” та “Новозаводське”, 10-го та 13-го ЖЕКів.

За прогнозами синоптиків снігопад має стихнути надвечір 27 листопада.