Факт-новини: оперативні сюжети

Потом і кров’ю

Featured Video Play Icon

 Скільки медалей завоювала Анастасія Лалетіна на чемпіонаті України?

  Юна чернігівка Анастасія Лалетіна тримає в руках три золоті медалі. Вони здобуті буквально потом і кров’ю. Адже в 17 – річному віці вона змогла дійти до перемог. які нелегко даються навіть здоровим спортсменам. Настя ж досягла успіху, буквально сидячи у візку. Нині вона – двократна паралімпійська чемпіонка України з біатлону і лижних гонок. Це – її особисті перемоги на Чемпіонаті України із зимових видів спорту серед спортсменів з ураженням опорно – рухового апарату. Чемпіонат проходив із 3 по 9 березня у Західному реабілітаційно – спортивному центрі. що на Львівщині.

Дівчина в складі Національної паралімпійської збірної України вже їхала на Чемпіонат світу у Швецію. Але в останній день його відмінили у звязку з карантинними заходами в Європі проти коронавірусу. У її кімнаті – безліч грамот і дипломів. Це – її успіхи в танцях на візках.

З легкої руки громадського обєднання людей з інвалідністю “Шанс” Настя Лалетіна почала реалізовувати себе в спорті. І це не зважааючи на інвалідність з дитинства.  Лижними гонками і біатлоном дівчина почала займатися півтора роки тому. У 2019-му здобула перші дві золоті і одну срібну медаль на Чемпіонаті України.

Задля успіху вона декілька разів на тиждень займається на базі спеціалізованої дитячо – юнацької школи олімпійського резерву з лижного спорту. Нині дівчина підтримує свою фізичну форму вдома. На Чемпіонаті України були різні дистанції. Але дівчина змогла показати найкращі результати в індивідуальних гонках, в спринті та біатлоні. Настя каже, що її тренер і рідні завжди підтримують. А це так важливо для перемоги. Підтримує Анастасію у найвідповідальніші моменти і її хлопець – теж біатлоніст Ігор Бояновський.

Піклуються про життя дівчини і небайдужі люди. Нещодавно керівниця громадського обєднання “Шанс” Світлана Федорова разом із головою Новозаводської районної ради Тетяною Кузнецовою – Молодчою подарували їй принтер і компютер. Наразі вирішується питання житлового забезпечення.Адже вже багато років Анастасія Лалетіна не має нормальних умов для життя. проживаючи в гуртожитку на Шерстянці.

А поки дівчина мріє про найголовніше – стати чемпіонкою Паралімпійських ігор 2022 року. Найбільша підтримка дівчини – це її бабуся Надія Олександрівна. Вона з раннього дитинства супроводжує дівчину і вселяє їй впевненість і надію. Тож сьогодні вона, як і завжди поруч. Шлях до успіху легким не буває. каже Анастасія Лалетіна. Дівчина, яка звикла до життєвих труднощів і перешкод. знає: щоб бути чемпіонкою. треба мати велику силу волі і жагу до перемог. Шестикратна чемпіонка України переборола навіть саму себе, аби стати найкращою.