Факт-новини: оперативні сюжети

Потенційний старт у кар’єрі

Featured Video Play Icon

Виставку картин чернігівських художників віднедавна можна побачити у музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського. Це вже традиційна експозиція, її влаштовують майже 10 років поспіль. Вона призначена в першу чергу для тих митців, які не є членами Спілки художників – як потенційний старт їхньої кар’єри.

Є  художники, котрі виставляються вперше. Наприклад, відомий сьогодні Роман Найдьон, член Спілки художників України, свого часу починав з отаких виставок. А в цьому році зробив у музеї свою персональну виставку.

Організатори виставки не давали художникам ні якоїсь загальної теми, ні обмежень у напрямках. Тому експозиція вийшла різноманітною. Серед картин можна побачити портрети, пейзажі, натюрморти, виконані різними техніками – олійними фарбами на полотні, олівцями на папері тощо. Цікава історія у двох картин художника Дмитра Зуганова  – він створив їх на основі замальовок батька і в незвичному для себе напрямку. Виставка перебуватиме в музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського щонайменше до середини серпня. Варто зазначити, що чернігівцям, які захочуть завітати сюди, необхідно буде дотримуватися протиепідемічних заходів і відвідувати експозицію невеликими групами – максимум 5 осіб.