Факт-новини: оперативні сюжети

COVID: ситуація у Чернігові

Featured Video Play Icon

Ситуація по захворюваності на Covid-19 у Чернігові спокійна та контрольована, але на ранковій нараді у міській раді всі у масках, за виключенням Владислава Атрошенка, який знаходиться за кілька метрів від залу.

-Станом на сьогоднішній день у місті захворіло 240 осіб, – інформує начальник управління охорони здоров’я ЧМР Владислав Кухар. – За минулу добу додалося 6 хворих. Зараз хворіє 46 осіб, 7 з них знаходяться в стаціонарі, 39 – вдома. У 33 хвороба проходить безсимптомно.

Як повідомив головний медик Чернігова , місто вкладається у нормативи, визначені МОЗ щодо пандемії. А якщо порівняти з рівнем минулорічної летальності по грипу , то вона була вдвічі вищою, ніж по ковіду –  3% і 1, 8% відповідно. Завантаженість ліжок – 10,8%, охоплення тестуванням – 23%, відсоток виявлених хворих – 4,19, динамика – 6,59 випадків на 10 тисяч населення.

Чи місту так пощастило, чи якісь інші сили захищають мешканців Чернігова, але на фоні інших регіонів, у нас з захворюваністю на коронавірус ситуація значно краща. При цьому наразі важко навіть уявити, якщо за тиждень захворіє 34 людини, тоді життя у Чернігові знову буде заморожене у чотирьох стінах, а економіка такого другого шоку не витримає, – акцентував Владислав Атрошенко. У черговий раз міський голова закликав старших людей, а також тих, хто має певні проблеми зі здоров`ям, до обачності. Статистика по Чернігову заспокійлива, але ризикувати не варто, – підсумували на нараді.