Факт-новини: оперативні сюжети

Посилений карантин у Чернігові

Featured Video Play Icon

Як у місті дотримуються обмежувальних заходів.

З понеділка 6-го квітня в Україні запроваджено посилений карантин: почали діяти зміни до постанови Кабінету Міністрів, якими вводяться серйозні обмеження, наприклад, на пересування українців.

Заборонено перебування у громадських місцях без вдягнених маски чи респіратора, не можна збиратися групами більше 2 осіб, у магазинах треба тримати дистанцію до інших покупців щонайменше у півтора метра тощо.

Постанова Кабміну забороняє також відвідування парків, скверів, дитячих та спортивних майданчиків і прибережних зон (хоча що таке прибережна зона, вам не пояснить навіть гугл). Тому, наприклад, міський пляж “Золотий берег” сьогодні практично безлюдний, лише зрідка тут прогулюються чернігівці зі своїми домашніми улюбленцями.

Пройшовшись центральними вулицями Чернігова, ми з’ясували, що нових карантинних норм містяни здебільшого дотримуються. Навіть у зазвичай людних місцях, наприклад біля Центрального ринку, сьогодні майже порожньо. Перехожі тримають між собою дистанцію, але варто зазначити, що маски та респіратори носять далеко не всі.

Завітавши до кількох аптек, ми з’ясували, що навіть після трьох тижнів карантину дістати ці засоби захисту – нетривіальна задача. Правоохоронці наголошують: лояльне ставлення до порушників норм карантину теж має свої межі, і злісне їх ігнорування може призвести до штрафу у розмірі щонайменше 17 тисяч гривень!