Новини

Пошкоджені пам’ятники загиблим воїнам на Яцево пропонують відновити за кошти міста

Пошкоджені або зруйновані під час бойових дій пам’ятники загиблим воїнам на кладовищі “Яцево” пропонують відновити. Для цього планують внести зміни до діючої програми надання грошової допомоги сім’ям загиблих.  Мова йде про 14 об’єктів.

Про це повідомив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако на щотижневій нараді в муніципалітеті 3 жовтня.

Читайте також: На Масанах горіло міське сміттєзвалище: що відомо?

“Треба подивитися скільки коштує середній пам’ятник, який люди ставлять, і збільшити допомогу.  У нас зараз 20 тисяч, ми розуміємо, що є інфляція, є здорожчання матеріалів, очевидно, що 30 тисяч це має бути, можливо, навіть до 40 тисяч”, — сказав Олександр Ломако.

Зміни до програми можуть винести на сесію вже цього року.

“Єдине, що нам потрібно чітко контролювати, хто буде цим питанням займатися. Треба або це робити як з вікнами, коли люди вже мають договір якийсь, отримали цю матеріальну допомогу. Щоб ми виплатили цю матеріальну допомогу і в результаті отримали на місці зруйнованого або пошкодженого нормальний пам’ятник нашим захисникам. Ми готові профінансувати, єдине, що нам потрібен результат на нашому кладовищі Яцево”, — додав Ломако.

Нагадаємо, під час обстрілів кладовища “Яцево” майже три тисячі пам’ятників були зруйновані. Такі наслідки російських обстрілів зафіксували прокурори.