Новини

У садках та школах Чернігова не розміщуватимуть Пункти незламності

У Чернігові планують зменшити кількість стаціонарних Пунктів незламності з 25 до 10. До того ж, їх не розміщуватимуть у дитячих садках та школах міста.

Про це повідомив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако 3 жовтня на щотижневій нараді в муніципалітеті.

Читайте також: За добу росіяни сім разів обстрілювати територію Чернігівщини

“Зрозуміло, що в цьому році знову є загроза, вона нікуди не ділася, тому що війна триває. У нас є загроза вражень критичної інфраструктури по всій країні. В цьому році в закладах освіти Пунктів незламності не повинно бути. Це неправильно. Там велика кількість дітей, вони регулярно спускаються в сховище. Можуть зайти незрозумілі люди, і нам це не потрібно, це неправильно з будь-якої точки зору, тому їх потрібно замінити”, — підкреслив Ломако.

За його словами, необхідно також передбачити резерв місць для пунктів незламності, аби в будь-який момент швидко їх розгорнути в разі необхідності.

– Тому можливо, ЖЕКи нам для цього будуть потрібні, їхні приміщення. Десь ми б залучили заклади культури там, де є можливість, тому що на Шерстянці, крім Самоквасова, 8, там більше варіантів особливо я не бачу, — повідомив Олександр Ломако.

Питання місць розташування Пунктів незламності будуть розглядати на засіданні міської комісії ТЕБ та НС наприкінці цього тижня.

Нагадаємо, роботу Пунктів незламності у Чернігові призупинили та перевели в режим готовності 7 березня 2023 року.