Факт-новини: оперативні сюжети

Порядок роботи бізнесу під час епідемії

Featured Video Play Icon

Кому пропонують дозволити вести діяльність в Чернігові?

Медики порахували: сума, яка потрібна для придбання необхідного обладнання в боротьбі з коронавірусом у Чернігові, становить від 50 до 80 млн.гривень. Про це заявив сьогодні під час проведення засідання комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міський голова Владислав Атрошенко.

Він звернувся до керівників установ, які працюють, – берегти своїх працівників. Владислав Атрошенко повідомив, що на спецрахунок другої міської лікарні надійшло близько 340 тисяч гривень. Одна з найбільших торговельних мереж міста передала лікарні апарат штучної вентиляції легенів. Пообіцяв надати значну суму місту і благодійний фонд одного з політиків. 100 тисяч перерахував сам міський голова. Але цього не достатньо в боротьбі з вірусом.

Владислав Атрошенко звернувся до представників великого бізнесу. Завдання влади – перш за все, забезпечення життєдіяльності міста, каже міський голова. Комісія з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розробила проект рішення, в якому рекомендує виконкому порядок роботи бізнесу під час епідемії COVID-19.

Враховуючи звернення чернігівців, пропонують дозволити роботу підприємцям, які торгують товарами для саду і городу, кормом для тварин, СТО, автомийок, ательє, перукарень, майстерень ремонту побутової техніки і взуття, та інших. Звичайно ж, з дотриманням всіх санітарних норм. Також міський голова звернувся до підприємств, які працюють, з проханням сплачувати податок на землю. На 13 годину 25 березня міська рада роздала 15 тисяч тимчасових посвідчень на перевезення тролейбусним управлінням працівників різних закладів і підприємств. Всього виписано близько 20 тисяч посвідчень. Спецперевезення розпочнуться з 27 березня.