Новини

Перший випадок коронавірусу зафіксували в Україні (ОНОВЛЕНО)

В Україні підтверджено перший випадок зараження коронавірусом. Covid-19 виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу в Кабінеті міністрів.

“Вчора я говорив, що у нас було чотири випадки підозри. Сьогодні це підозра підтвердилося в однієї людини. Всі матеріали і зразки передані в вірусологічну лабораторію Всесвітньої організації охорони здоров’я. Але випадок зареєстрований в Україні, і ми почали працювати з контактними особами. Контактних осіб трохи, всі вони відомі місцевим епідеміологів “, – сказав Ляшко.

За його інформацією, 28 лютого у чоловіка з’явилися перші симптоми і він звернувся до сімейного лікаря. 1 березня його стан погіршився і його госпіталізували до інфекційного відділення обласної клінічної лікарні спеціальною бригадою. Чоловіка перевірили на грип, однак хвороба не підтвердилася. Аналізи  хворого були відправлені до лабораторії Центру громадського здоров’я, де пізно ввечері 2 березня підтвердили зараження коронавірусом. Наразі у хворого спостерігаються такі симптоми: сухий кашель та лихоманка. Його дружина перебуває у самоізоляції у власній квартирі на постійному контакті з лікарем. Поки що жодних симптомів хвороби у неї не виявлено. Лікарі вже визначили коло осіб, з якими контактував заражений. Вони також перебуватимуть у самоізоляції.

Кількість людей, заражених коронавірусом у світі, станом на сьогодні становить 90 936 осіб. Від недуги вже померли 3117 осіб. За кількістю випадків зараження лідирує Китай – 80 151. 4 812 випадків зафіксовано у Південній Кореї, 2 036 – в Італії, 1 501 – в Ірані. Після Китаю, за кількістю загиблих, наступний Іран – 66 людей, Італія – 52 та Південна Корея – 28 людей.