ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Пора літників. На чернігівських клумбах з’являються нові квіткові композиції

Featured Video Play Icon

Літо – пора літників. У Чернігові на центральній алеї і у скверах замість весняних тюльпанів і гіацинтів висаджують розсаду однорічних рослин, які так люблять українці.
На цій алеї працівники “Зеленбуду” роблять акцент на улюбленцях всіх квіткарів – сортових петуніях. На одній маленькій клумбі вміщується до 900 рослин, а на великій – і до півтори тисячі. Озеленювачі вправно висаджують вже розквітлу розсаду з горщиків. На очах з’являється килим з ароматних і яскравих квітів.
З’явилися на центральній алеї і строкаті ромашкові стрічки з капської маргаритки, яку озеленювачі називають “остіками”.
В ці дні у озеленювачів багато роботи, ніколи й спину розігнути. Людмила Терещенко 9 років висаджує квіти на чернігівських клумбах і рабатках. Каже, поряд з нею – справжні профі, жінки, які працюють в Зеленбуді багато років.
Чернігівці у захваті, як клумби перетворюються з сезону в сезон. Радіють, що важкий для країни і міста час цьому не став на заваді. Адже всі люблять відпочивати на затишних алеях чернігівських скверів і парків.
Озеленювачі розповіли, що нові квіткові композиції з’являться цього літа в усіх центральних скверах – імені Хмельницького, Попудренка, Коцюбинського. Чернігівці побачать цього року на клумбах міста такі квіти, як колеус, бегонія, цинерарія, кани та інші.