Факт-новини: оперативні сюжети

Понад 101 тисяча чернігівців повністю щепилася від Covid-19

Featured Video Play Icon

Більше 101-єї тисячі чернігівців повністю вакцинувалися від COVID-19 станом на кінець минулого тижня. Це складає понад 43 % дорослого населення міста. Такі дані навів генеральний директор 2-ї міської лікарні Владислав Кухар на ранковій нараді у муніципалітеті.

Разом з тим, кількість бажаючих щепитися від коронавірусу за добу продовжує знижуватися, лише за грудень майже у 2,5 рази. Через це у Чернігові з 20 грудня закрили два центри масової вакцинації, в обласній раді та облмуздрамтеатрі. На постійній основі тепер працюють лише у торгових центрах «ЦУМ» та «Голівуд».

Представники ВООЗ заявили 20-го грудня, що штам “Омікрон” поширюється значно швидше за “Дельту”, а також здатен уникати антитіл, які формуються при вакцинації. Загалом у Чернігові 785 людей померли від COVID-19, з них 13 були повністю вакцинованими – це трохи більше, ніж півтора відсотка. Також, за словами Владислава Кухаря, кількість пацієнтів з коронавірусом у місті поступово зменшується. За попередній тиждень на COVID-19 захворіли 460 осіб, одужали – 534. Проте перебіг хвороби в середньому залишається важким. Тільки минулого тижня від COVID-19 померло 20 осіб.