ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Польське місто Жешув передало Чернігову автобуси: на яких маршрутах працюватиме транспорт?

Featured Video Play Icon

Від польського Жешува – місту-герою Чернігову. Парк чернігівського тролейбусного управління поповнився двома автобусами, про передачу яких на знак підтримки, враховуючи колосальні пошкодження ворогом інфраструктури і зокрема комунального пасажирського транспорту, вдалося домовитися в рамках партнерства між двома містами-побратимами. В той же час, ця допомога могла бути значно більшою, якби перемовини міг провести особисто Владислав Атрошенко.

Нагадаємо, 19 червня міського голову Чернігова без пояснення причин не випустили до Польщі, де він мав підписувати договір про співпрацю та залучення допомоги з муніципалітетом Жешува, а також відвідати комунальні підприємства міста-партнера, тому делегації довелося повернутися.

Як тільки-но обидві одиниці отримають українські реєстраційні номери, а також пройдуть необхідне технічне обслуговування, їх випустять на один з міських маршрутів, де нині бракує автобусів і є чималий розрив у часі, особливо, в години обідньої перерви.

За словами очільника профільного управління, місто працює над тим, аби вже цьогоріч завершити роботи з відновлення тролейбусної контактної мережі у мікрорайонах ЗАЗ та Бобровиця, де вона була повністю знищена ворожим вогнем. А також на вулицях Толстого-Івана Мазепи-Музикальна, запустити об’єднаний із шостим тролейбусний маршрут номер вісім. Таким чином, залишиться тільки район Хімволокна. Загалом, станом на кінець вересня у Чернігові відремонтовано вже 80% мережі.