НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

«Поклик твого серця»: конкурс патріотичної пісні у Чернігові назвав імена перших лауреатів

Featured Video Play Icon

Зі сцени Міського палацу культури знову лунають пісні і чутно оплески глядачів. Концертом та нагородженням лауреатів завершився перший конкурс патріотичної пісні “Поклик твого серця”, організований творчою командою палацу культури. Майже сто виконавців, найменшому всього 5 рочків, змагалися за конкурсні нагороди. Учасники перевершили сподівання організаторів та членів журі.

Через пісню конкурсанти висловлювали любов до України, до рідного міста. Не приховували свої почуття під час виконання.

Виконання пісні “Не пробачу” солістами військового оркестру 8 – го навчального центру не залишило байдужими ані членів журі, які віддали дуету перемогу в номінації “авторська пісня”, ані глядачів в залі, що не приховували своїх симпатій до Ярослава та Марини.

Журі прослухало в режимі онлайн 150 пісень, які були представлені в номінаціях “Популярна пісня”, “Авторська пісня” та “Пісня про Чернігів”. До речі, усі твори про наше місто нові. Також члени журі відзначили потужний склад учасників в номінації “Авторська пісня”.

Конкурс “Поклик твого серця” є відкритим. Окрім виконавців з Чернігова та області до нього долучилися з Києва, Дніпра та Чорноморська. Багато наших земляків війна розкидала по Європі, але це не завадило їм також стати учасниками цієї музичної події.

Лауреатка конкурсу Олена Іванова – Райська була вимушена із сім’єю виїхати до Бельгії. Там свої почуття Олена вилила в пісню, яку надіслала на конкурс. Під час війни народились не тільки нові твори, а й творчі колективи. Для учасників гурту “Angel Voises” дебют на пісенному змаганні став вдалим – перше місце в номінації “популярна пісня” серед ансамблів.

Головний приз чернігівського конкурсу мав їхати до столиці. Рішенням журі Гран – прі виборов київський співак та волонтер Андрій Кравченко, який представив авторську пісню, присвячену героїчному Чернігову. Напередодні гала – концерту Андрій здивував усіх своїм рішенням. Нагороду – смарт – годинник він передав 12 – річному конкурсанту, чернігівцю Назару Горбачу, який пише патріотичні пісні та виконує їх на бандурі.

Конкурс патріотичної пісні матиме продовження і наступного року пройде вже у мирний час.