Факт-новини: оперативні сюжети

Очі, які не обманюють: у Чернігові презентували фотовиставку «Війна в очах дітей»

Featured Video Play Icon

Війна в очах дітей. Так називається фотовиставка, яка відкрилася в науковій бібліотеці імені Короленка 21 листопада. Ідея проєкту належить військовим, котрі допомагали евакуюватися сім’ям з дітьми, що постраждали від збройної агресії рф на Донеччині.

Три десятка дітей з прифронтових районів Бахмута, Костянтинівки, Соледара, Добропілля стали героями фотопроекту. Це – діти війни, де найменшому – два, а старшому – 14 років. Військова журналістка Поліна Коваленко сфотографувала їх під час проведення конкурсу малюнку на асфальті наприкінці літа. Це очі, які не обманюють, переконаний і командувач ОК “Північ” Віктор Ніколюк. Понад рік його підрозділи виконують завдання на території Луганської області.

Першими глядачами фотопроєкту “Війна в очах дітей” були жителі Донеччини. Також її побачать в країнах Балтії, обіцяє Віктор Ніколюк, – передусім у Литві, Латвії, Естонії. Нині у бібліотеці імені Короленка експозиція розташована одразу на двох поверхах і її можуть побачити всі відвідувачі.

Подарунок бійцям зробила і бібліотека імені Короленка: вони передали на передову і блокпости понад сто книжок сучасних українських авторів. Збір літератури для “Бібліотеки українського воїна” триває.