Факт-новини: оперативні сюжети

Подарунки до свята: про що мріють вихованці центру соціально-психологічної реабілітації?

Featured Video Play Icon

Свято збирає друзів. Тринадцятирічні Даша і Настя, планують зустріти новорічну ніч з подружками.

Дівчатка, які перебувають у Чернігівському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей, не втрачають надію на те, що свято пройде на позитиві. Звичайно ж, хотілося б у родинному колі, зізнається Настя.

У центрі за графіком вже о десятій вечора – відбій. Та у новорічну ніч, можна буде і за солодким столом посидіти, і святковий концерт по телевізору подивитися, обіцяють вихователі. Тут намагаються зробити все, аби зимові свята проходили активно і цікаво для вихованців. Діти вивчили чимало пісень і віршів.

В рамках соціального проєкту “Рука допомоги”, ініційованої секретарем Чернігівської міської ради Олександром Ломако, зібрані чернігівцями подарунки привезли і в центр на Толстого, 110а. Починаючи з дня святого Миколая волонтери розвозять іграшки, ігри, солодощі дітям. В першу чергу багатодітним сім’ям, родинам, які потрапили в скрутні обставини, в сиротинці і центри реабілітації.

Наразі в Чернігівському центрі перебуває 35-теро дітей, за словами директора, весь час одних забирають, інших – привозять. Особливо радіють в центрі, коли вихованці отримують сім’ю. Ось і нещодавно одну дитину забрав опікун.