Новини

На Чернігівщині чоловік організував вдома підпільний горілчаний цех

Поліцейські сектору захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Чернігівській області викрили мешканця Ніжинського району, який на території свого господарства виготовляв та збував алкоголь невідомого походження. У ході обшуку вилучили понад 200 літрів спирту та виручку від продажу сурогату.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Читайте також: Ні комплектуючих, ні грошей: шахраї ошукали чернігівця на 8 тисяч гривень

При проведенні низки оперативних заходів поліцейські встановили, що незаконний обіг алкогольних напоїв складав близько 300 літрів на місяць.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 та частиною 3 статті 204 Кримінального кодексу України (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей, а так само збут таких товарів, що призвело до отруєння чи спричинило смерть особи). За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.

Досудове розслідування триває.