Факт-новини: оперативні сюжети

«Пліч-о-пліч»: фінальний баскетбольний матч за чемпіонство у Чернігові

Featured Video Play Icon

Командний дух, вир емоцій та жага до перемоги. У Чернігові відбувся територіальний етап проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» з баскетболу серед юнаків. У фінальному двобої зійшлися команди 15-ї та 22-ї шкіл. Та перед матчем за чемпіонство юних спортсменів на гру надихнули хореографічні номери. Прийти та підтримати команду свого навчального закладу міг кожен охочий. Завітав на змагання і відомий баскетболіст, дворазовий чемпіон НБА в складі команди «Лос-Анджелес Лейкерс» Станіслав Медведенко. Він поділився досвідом та дав молоді цінні поради, надихнувши на гру й досягнення майбутніх результатів. За словами спортсмена, саме завдяки таким змаганням український баскетбол одержує поштовх для розвитку.

Вважаю, що це один із кроків для селекції. Тут можна помітити якогось талановитого хлопця чи дівчину й запросити їх уже до спортивних шкіл, до професійних клубів, щоб вони там уже займалися більш активно та професійно, – зазначив баскетболіст, Заслужений майстер спорту України Станіслав Медведенко.

Спортивний проєкт «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» реалізується за ініціативи Президента України та охоплює понад 20 областей. Загалом, змагання, розроблені за світовим та європейським досвідом, проводяться з п’яти видів спорту — баскетболу, волейболу, черлідингу, спортивного орієнтування та футзалу — та складаються з п’яти етапів. На першому сформувалися збірні кожної школи, а в червні на Всеукраїнських змаганнях зустрінуться найсильніші з них.

Це не просто про спорт, не просто про здоровий спосіб життя, це про командність, це про підтримку, це про повноцінне спілкування, про розвиток. І в цілому це про дух свободи, який на сьогодні наші захисники виборюють для дітей. На сьогодні вже відбувся фінал із волейболу серед команд хлопчиків, серед команд дівчат. Сьогодні відбувається фінал із баскетболу. Трошки пізніше нас буде чекати ще змагання з футзалу, – розповів начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура.

Шкільні змагання — це перший крок взагалі до комунікації дітей. Об’єднуються діти, потім вони об’єднують країну. Вони, найголовніше, активні, і цю свою активність вони потім передають у життя, звичайне життя, і стають активними громадянами, – підкреслив баскетболіст, Заслужений майстер спорту України Станіслав Медведенко.

Відтак кубок чемпіонів дістався збірній ліцею № 15. Після матчу учасники отримали нагороди та призи, а володарі першого місця — ще й путівку до третього, районного етапу змагань, де в спортивному протистоянні зустрінуться з найкращими командами з інших територіальних громад.