Факт-новини: оперативні сюжети

Пікетують поліцію

Featured Video Play Icon

Мітинг громадських активістів, ветеранів та націоналістів пройшов у середу біля головного управління національної поліції у Чернігівській області. У цей день сюди на допит викликали трьох чернігівців, в тому числі Олександра Тарнавського, ветерана полку “Азов”. Допит стосується справи терориста так званої “ДНР” Романа Джумаєва, якого було вбито у Маріуполі у вересні минулого року.

Мітингувальники назвали абсурдним виклик на допит людей, які на момент вбивства Джумаєва перебували на іншому кінці країни. Сам Олександр Тарнавський зазначив, що на нього вже відкрито кілька проваджень.

-По ситуації на Болдиній горі, коли нас всіх затримали, – каже Олександр. – В принципі по деяких людях там були підстави для затримання, ми з цим згодні. Але ми хотіли би, щоб всі однакові були перед законом. Якщо поліція декларує, що вона змінилася з пострадянської міліції часів Захарченка-Януковича, то вона має цьому відповідати.

Правоохоронці пояснили журналістам, що доручення допитати активістів надійшло із Головного управління національної поліції у Донецькій області. До матеріалів справи чернігівські слідчі не мають жодного відношення, їх задача – опитати людей, пояснює речниця ГУНП у Чернігівській області Юлія Ковтун. Після допиту всіх активістів відпустили. Отримані свідчення будуть передані слідчим у Донецьку область.