ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Підтримка містян: у Чернігові погодили чергові виплати

Featured Video Play Icon

Чернігів підтримує містян, чиє житло зруйнували або пошкодили рашисти. 2-го квітня виконавчий комітет Чернігівської міської ради погодив надання чергових компенсацій за знищені внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф, об’єкти нерухомості.

Відтак збитки відшкодують ще 17-м містянам на загальну суму понад 30 мільйонів гривень. До того ж, погодили на виконкомі й грошову допомогу на відновлення пошкодженого внаслідок повномасштабної агресії рашистів житла в межах програми “єВідновлення”. ЇЇ одержать ще 7-ро чернігівців. Загальна ж сума компенсації становить понад 522 тисячі гривень.

За програмою розмір грошової допомоги визначається індивідуально й залежить від масштабів пошкоджень. Максимальний обсяг відшкодувань за один об’єкт — 200 тисяч гривень. Також місто виділить одноразову грошову допомогу на суму 402 тисячі гривень понад 400-м чернігівцям, які перебувають у скрутному матеріальному становищі.

Водночас рішенням виконавчого комітету ще 392 дитини одержать статус постраждалих унаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Нагадаємо, на його отримання мають право чернігівці, котрі станом на момент початку повномасштабного вторгнення не досягли повноліття.

Триває у Чернігові й соціальна програма, спрямована на підтримання народжуваності. Цього разу матеріальну допомогу при народженні дитини на загальну суму 830 тисяч гривень нададуть 89 містянкам. Вони зареєстровані і проживають у Чернігові, а також подали документи до відділу звернень громадян міськради впродовж року після пологів.