ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Підготовка до зими у Чернігові: чому уповільнюються темпи?

Featured Video Play Icon

Чернігівська міська рада звернулася до Кабміну, Міністерства фінансів України, Чернігівської ОВА щодо своєчасного здійснення платежів органами Державної казначейської служби України. Як пояснив міський голова Владислав Атрошенко під час засідання 21-ї сесії міської ради, це особливо актуально, коли міське господарство готується до зими.

Термінового відновлення і ремонтів потребують лікарні, школи і садки, об’єкти критичної інфраструктури і будинки чернігівців після російської агресії. Через затримку платежів казначейством також уповільнюються темпи підготовки до зими.

До того ж, накопичилася купа платіжок, які потребують оплати, зауважує міський голова. На рахунках розпорядників та одержувачів коштів міського бюджету знаходиться більше 142 млн грн. Оплати, зокрема, чекають придбані будівельні та інші матеріали, роботи з усунення аварійних ситуацій у бюджетних закладах, оновлення пошкодженого ворогом парку комунальної техніки, облаштування на відновлення тролейбусної мережі та багато іншого. Підрядні організацій не спроможні вчасно завершити заплановані роботи, оскільки у виконавців не вистачає обігових коштів на закупівлю матеріалів та обладнання.

«Така ситуація ставить під загрозу підготовку об’єктів ЖКГ, соціально-культурної сфери та інфраструктури до роботи в осінньо-зимовий період», – йдеться у Зверненні міської ради до Кабміну, Мінфіну і Чернігівської ОВА.