Факт-новини: оперативні сюжети

Підготовка до епідемії

Featured Video Play Icon

Чого достатньо, а чого бракує чернігівським лікарням?
Мер Чернігова Владислав Атрошенко відвідав у четвер 2 та 3 міські лікарні. Вони обидві будуть приймати хворих на COVID-19, якщо такі з’являться у нашому місті. Рівень їхнього матеріального забезпечення наразі настільки високий, наскільки це можливо в реаліях сьогодення.

В активі міста є 6 мільйонів гривень, на які можна придбати все необхідне – проблема лише в тому, що необхідного часто просто немає у продажу. Ще одна проблема, що постала перед чернігівськими медиками – препарат “Плаквеніл”, який входить до офіційного протоколу лікування COVID-19 МОЗ України. К

оли цей протокол було опубліковано, препарат вже розлетівся по всій Україні, і тепер придбати його майже неможливо. Але як тільки він з’явиться у продажу, його обіцяють закупити якнайшвидше.

У відповідь на хвилювання медиків щодо можливих скупчень чернігівців на великодні свята та поминальні дні, Владислав Атрошенко пообіцяв поговорити з настоятелями храмів і постаратися обмежити їх відвідини. Це максимум, що можна зробити за відсутності офіційних вказівок від керівництва релігійних конфесій.