Новини

Чернігів майже досяг епідемічного порогу з захворюваності на ГРВІ

У Чернігові зростає рівень захворюваності на ГРВІ. За минулий тиждень на ГРВІ захворіло 5014 мешканців області. Це на 17,6% більше ніж за попередній період. Значно зросла захворюваність і серед дітей.

На сьогоднішній день захворюваність майже досягла епідемічного порогу. Про це повідомив гендиректор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар на щотижневій нараді в муніципалітеті.

Читайте також: На Чернігівщині зросла захворюваність на ГРВІ та ковід

За його словами, якщо темпи захворюваності будуть зберігатися, то можливо на наступному тижні або через тиждень перейдемо через планку епідемічного порогу. Відповідно будуть включатися всі необхідні обмеження, які визначить санітарно-епідеміологічна служба. Зокрема, масковий режим та карантин.

 Зважаючи на епідситуацію, в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако звернувся до батьків з проханням при мінімальних симтпомах ГРВІ у дітей, залишати їх вдома, тому що так хвороба буде швидко поширюватися.

Якщо хвора дитина піде в клас, врезультаті школи потім будуть вимушені піти на карантин. Скільки він буде тривати буде залежати від ситуації, – підкреслив Олександр Ломако.

За інформацією Управління освіти, на сьогодні вже є окремі класи в школах міста, які в залежності від рівня захворюваності переведені на дистанційний режим роботи.