Факт-новини: оперативні сюжети

Під час карантину одружилося 130 пар

Featured Video Play Icon

Однією з небагатьох установ, які в Чернігові з початку карантину працюють практично без змін графіку, є відділ державної реєстрації актів цивільного стану. Є речі, які навіть вірус не може відкласти – наприклад, народження дитини. І щоб вчасно оформити необхідні документи, потрібно завітати до чернігівського РАЦСу.

Так, під час карантину  з 12 березня по 12 травня зареєстровано 130 шлюбів, з початку року – 433. За час карантину розірвали шлюб 29 пар, – констатує заступник начальника північно-східного міжрегіонального управління юстиції по Чернігівській області В.Журавко.

Цікаво, що кількість людей, які хочуть оформити шлюб, у порівнянні з минулим роком тільки збільшилась, незважаючи на карантин. Разом з тим, чернігівці стали обходитися без пишних церемоній, обмежуючись простим розписом. Доволі популярною є  послуга “Шлюб за добу”, яка надається в міському Палаці культури.

Робота відділу державної реєстрації актів цивільного стану проходить хоч і за звичним графіком, але з дотриманням усіх протиепідемічних заходів. Тому чернігівцям радять спочатку записуватися на прийом онлайн, або телефоном, щоб уникнути скупчень людей. Окрім відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Чернігівській області продовжують працювати і інші підрозділи Міністерства юстиції, наприклад відділи нотаріату та державна виконавча служба.