Факт-новини: оперативні сюжети

Петиція на підтримку мера Чернігова зібрала вже понад 6,5 тисяч голосів

Featured Video Play Icon

Місто-герой Чернігів, який від першого дня повномасштабної війни з рф став північним форпостом України та був серйозно пошкоджений, а до того демонстрував найшвидшу динаміку розвитку серед обласних центрів та був у лідерах за оцінкою мешканців якості життя в муніципальних дослідженнях, нині, окрім відбудови, відстоює і право мати свого, обраного людьми, керівника.

В інформаційному просторі активно обговорюють тему ймовірного запровадження у Чернігові військової адміністрації та фактично відсторонення міського голови Владислава Атрошенка від управління громадою. Свою підтримку чинного мера чернігівці вже показали переобранням Атрошенка у 2020-му, віддавши за нього майже 80% голосів. І тепер – підписують петицію на президентському порталі, аби їхню позицію почув очільник держави.

А також кажуть, що не розуміють причин для подібних рішень, та вбачають у цьому політичні та мотиви.

Нагадаємо, електронна петиція під назвою “Черніговом має керувати обраний міський голова, а не призначений чиновник” була створена на відповідному сайті 15 липня і за шість днів зібрала вже понад 6,5 тисяч голосів. Для того, аби її розглянув президент, потрібно перетнути поріг у 25 тисяч підписів.