Факт-новини: оперативні сюжети

Перша «акселераційна програма»: чого навчали підприємців?

Featured Video Play Icon

Нові знання, ідеї, знайомства та розуміння, як розпочати власний бізнес та успішно розвивати його в регіоні. Все це і не тільки отримали учасники в ході проходження першої в області «акселераційної програми» – спеціального інтенсиву для навчання підприємців.

12 бізнесменів-початківців на базі Агенції регіонального розвитку протягом місяця перевіряли власні ідеї на життєдіяльність, слухали лекції, семінари, працювали над власними проєктами, аналізували кейси успішних бізнесів, розробляли стратегію запуску власного підприємства.

Впродовж всієї акселерації учасників навчали спеціалісти з багатьох галузей – експерти з діджиталізації, фінансисти, тренери з комунікацій тощо. Серед викладачів і фінансист-практик з 20-річним стажем Оксана Пономаренко, яка навчала бізнесменів-початківців за власною методологією.

Акселераційну програму Агенція регіонального розвитку розробила спільно з Департаментом економічного розвитку облдержадміністрації. Навчання відбувалося в рамках обласної програми розвитку малого і середнього підприємництва.

Під час проходження інтенсиву з учасниками працювали досвідчені ментори – успішні людей, які розпочинали власну справу з нуля, а нині закріпили за собою статус впливових бізнесменів.

Бізнесмени-початківці кажуть, здобуті знання обов’язково впроваджуватимуть на практиці.

За словами організаторів, такі програми будуть проводитися і надалі. У наступному році бізнес-акселератор планують вдосконалити: змінять формат і додадуть ще більше цікавих і корисних для розвитку бізнесу модулів.