ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Перерахунок пенсій: кому підвищать виплати з 1 липня

Featured Video Play Icon

З 1 квітня 2023 року автоматично перерахували пенсії працюючим пенсіонерам Чернігівської області. Отримання коштів за квітень і травень проводиться у червні разом із підвищеним розміром виплат. У пенсійному фонді пояснили чому доплату провели пізніше.

– Це пов’язано з тим що, два роки тому, а саме з 1-го січня 2021 року змінилася форма подання звітності до державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, – зазначила заступниця начальника відділу методології та організації роботи застосування пенсійного законодавства ГУ ПФУ в Чернігівській області Тетяна Савченко.

Для понад восьми з половиною тисяч пенсіонерів області середній розмір підвищення становить 169 гривень. Перерахунок пенсій із зарахуванням страхового стажу та заробітної плати провели для тисячі шестисот осіб. Сума збільшення – 348 гривень.

– Найблищий перерахунок пенсій буде проведений з 1-го липня 2023 року, але дійсно це охопить не всю категорію працюючих пенсіонерів, а лише для спецпенсій, тобто це будуть пенсії які призначені було по 31-ше грудня 2022 року відповідно до закону про державну службу, про службу в органах місцевого самоврядування. Депутати це буде стосуватися також більше і науковців, – підкреслила Тетяна Савченко.

Для комунікації зі співробітниками пенсійного фонду є можливість звертатися до сервісних центрів у Чернігові та отримувати відповіді на запитання в соціальних мережах.