ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Переможна сила кохання: як чернігівці одружуються в умовах війни

Featured Video Play Icon

Щорічно 14 лютого відзначається свято всіх закоханих. Символічно, саме цього дня, десятки пар подають заявки на реєстрацію шлюбу. Молодята Сніжана та Аркадій дату розпису також обрали не випадково.

Познайомилися років 10 назад, познайомилися в селі, де проживають наші батьки. Він переїхав з Кіровоградської області, а я там проживала. На “Миколайчика” під подушкою я знайшла обручку, це була пропозиція. А вирішили в таку цікаву дату розписатися, – розповідають молодята Аркадій та Сніжана Ковбасюк.

Як розповіла наречена, війна б не стала на заваді створенню їхнього подружжя, проте цього дня вони хвилювались аби через повітряні тривоги не довелося переносити реєстрацію.

Більше починаєш цінувати рідних, якось до цього цінував звичайно, але війна показала, що сім’я – це найголовніше, що з усіма хочеться бути поряд. Хвилювалася, щоб не було тривоги, щоб не змістилося. І я сьогодні прокидаюся зранку, прийшла на зачіску і тривога, тому дуже хвилювалася, але віримо в ЗСУ і дякуємо ЗСУ, – кажуть молодята.

Загалом, з початку повномасштабного вторгнення і до кінця 2022-го в Чернігові працівники юстиції зареєстрували близько двох тисяч шлюбів. Цього року 7 пар заздалегідь обрали для своєї знакової події 14 лютого. Проте закохані, що не встигли подати заяву про одруження завчасно, все ж мали змогу побратися саме в День закоханих, адже міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану працював у подовженому режимі.