НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Перекриття вулиць у Чернігові продовжили

Featured Video Play Icon

Перекриті вулиці залишаться перекритими. Виконавчий комітет міської ради 15-го липня продовжив обмеження руху перехрестям Кільцевої та 1-го Травня до 9 серпня, а також вулицями Фабричною та Ватутіна до 29 серпня. Окрім цього, до 1 серпня без змін залишиться організація руху на перехресті Шевченка та Малиновського. Таке рішення комітет ухвалив через зупинку поставок піску до Чернігова. А без нього неможливо продовжувати ремонтні та будівельні роботи.

Ще на початку липня фірма-постачальник піску зі Славутича повідомила, що не може виконувати свої зобов’язання. Відтоді дорожні роботи у Чернігові призупинені, техніка простоює, робітники у відпустці за власний рахунок. За словами Владислава Атрошенка, нині місто потребує щонайменше 40 вантажних машин піску, з яких 20 – для завершення робіт на Валу.

Міський голова також висловив занепокоєння прийняттям Верховною Радою закону №3508-Д, який, зокрема, передбачає реструктуризацію боргів Облтеплокомуненерго та Чернігівської ТЕЦ. На думку Владислава Атрошенка, багатомільйонні зобов’язання можуть бути покладені на міський бюджет.

За словами міського голови, цей ризик посилюється ще й тому, що Чернігівська ТЕЦ знаходиться в оренді до 2023 року, і на сьогодні вже працює у збиток. Днями на ній, вперше в історії, зупинили виробництво електроенергії. Яким же буде борг підприємства через 2 роки, коли ТЕЦ повернеться у власність міста, невідомо.