Новини

З прикордоння Чернігівщини поліцейські евакуювали подружжя пенсіонерів

«Спочатку почув сильний вибух десь поруч. А тоді росіяни вдарили просто по нашій хаті. Знесло дах, посікло стіни. Я дивом вижив!» – розповідає Володимир з Леонівки Новгород-Сіверського району. Село розташоване буквально за кілометр від російського кордону і постійно потерпає від ворожих обстрілів.

Як повідомили у поліції області, напередодні Нового року росіяни цинічно обстріляли Леонівку і залишили літніх людей без даху над головою. 

Першими на допомогу мирним людям прибули семенівські поліцейські.

Читайте також: Окупанти вдарили «Градами» по Семенівці, загинув місцевий житель

– Надійшла інформація, що внаслідок обстрілу руйнувань зазнав будинок місцевих мешканців. Одразу виїхали на місце, аби допомогти людям, – розповідає начальник сектору поліцейської діяльності Володимир Єрмоленко. – Під час атаки вдома був господар будинку, а його дружина Людмила якраз поїхала у справах у Семенівку. Фактично, повертатися жінці вже було нікуди – внаслідок обстрілу будинок став непридатним для життя. Та й залишатися там було небезпечно. Тож ми запропонували подружжю евакуюватися. Спільно з місцевою владою узгодили евакуацію, залучили комунальний вантажний транспорт, знайшли літній парі житло в безпечнішому місці.

Леонівка зустріла поліцейських гучними вибухами – обстріли там не вщухають. Попри ризик для життя, поліція діяла швидко і злагоджено: евакуювали пенсіонерів та допомогли завантажити і перевезти їхнє майно на нове місце.

– За що нас росіяни вбивають? Чим ми провинилися? – плаче Людмила. – Я приїхала з Семенівки в село, а назустріч сусідка: «Людмило, тільки не падай духом! Вашу хату знесло». Коли я це побачила… Не передати словами той відчай. На щастя, ми з чоловіком живі. Дякуємо всім, хто допомагає нам облаштуватися на новому місці.

Поліція Чернігівщини закликає мешканців прикордонних сіл евакуюватися в безпечніші громади. Поліцейські цілодобово на зв’язку і готові допомогти вам з евакуацією.