Факт-новини: оперативні сюжети

На Чернігівщині торік було оформлено понад 75 тисяч паспортних документів

Featured Video Play Icon

Близько 50 тисяч закордонних паспортів та понад 25 тисяч ID-карток було оформлено торік на  Чернігівщині. Попри всі складнощі 2022й став роком змін для державної міграційної служби. До їх послуг додалось пересилання та отримання закордонних паспортів за місцем перебування, оформлення паспортних документів поза межами нашої держави. Про роботу управління за минулий рік прозвітувала начальниця Державної міграційної служби України в Чернігівській області.

– Спочатку була можливість пересилання паспортних документів по території нашої держави, території України, на сьогоднішній день ми маємо змогу пересилання таких паспортних документів за кордон, – розповіла начальниця УДМС у Чернігівській області Ксенія Лук’янець.

За ініціативи ДМС України, у минулому році Кабінетом Міністрів України було прийнято 25 постанов, що ввели нові правила надання адміністративних послуг громадянам. Зокрема, серед нововведень – послуга одночасного оформлення ID-карток та закордонних паспортів. Також, віднедавна, за допомогою державного підприємства “Документ” українці можуть отримати паспортні документи у Польщі та Туреччині, що, за словами Ксенії Лук’янець, користується неабияким попитом.

– Нові умови нашого життя та роботи, звичайно, визначають нові вимоги і правила нашого робочого середовища. Дуже багато громадян знаходяться за кордоном, або в інших областях, які на їх думку є більш безпечними. Тому з’явилася послуга пересилання та отримання закордонних паспортів за місцем перебування громадян. Також новелою, що зумовило виникнення нових умов соціальних відносин з якими зіткнулися Україна це оформлення посвідчення на повернення для громадян, які були насильницько вивезені з території України під час агресії зі сторони сусідньої держави, – зазначила Ксенія Лук’янець.

Внаслідок російської військової агресії було зруйновано та пошкоджено декілька підрозділів міграційної служби на території області, та попри це жоден виготовлений паспортний документ не було втрачено, адже спеціалісти не зупиняли свою роботу.

  – За цей період, березень та квітень було надано досить велику кількість для тих умов роботи, які на той момент були. Майже по тисячі адміністративних послуг. На сьогоднішній день всі необхідні документи, що мають персональні дані – вони збережені і в тому числі спеціальні бланки, документи, паспортні документи, – підкреслила  начальниця УДМС у Чернігівській області.

За останні півроку вдалося відновити роботу Носівського, Новгород-Сіверського, Коропського та Борзнянського територіальних підрозділів. І на сьогодні половина відділень міграційної служби вже працюють.  Надалі ж планується відновлення діяльності всіх підрозділів області.