ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Партнери з Данії побудують квартири для чернігівців, житло яких зруйнували рашисти

Featured Video Play Icon

410 квартир побудує для чернігівців, чиє житло було пошкоджене або знищене під час російського вторгнення, датська компанія Rockwool Ukraine. Міжнародні партнери висловлювали такі наміри ще на початку цього року, але тільки у березні було підписано меморандум з міською радою.

-Через події, пов’язані з рішеннями судів абсурдних, про які ви знаєте, і створення військової адміністрації в Чернігові, у нас була пауза більше місяця, коли вони не розуміли, з ким вести діалог. Але доволі швидко стало зрозуміло, хто чим займається, і ми з ними підписали меморандум, – зазначив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Загалом датська компанія планує інвестувати 23 мільйони євро у будівництво житла на Масанах. 10% його вартості профінансують з бюджету Чернігова – ці кошти підуть на благоустрій. На сесії міської ради 1-го червня депутати затвердили технічну документацію землеустрою щодо поділу ділянки для будівництва.

-Ми частину цієї ділянки, яка необхідна для будівництва цих будинків, фіксуємо, і з цього моменту почнеться вже технічна робота. Думаю, що ми підпишемо дорожню карту реалізації цього меморандуму, і так далі, – зауважив Олександр Ломако.

Житло, збудоване за кошти партнерів з Данії, безкоштовно передадуть чернігівцям, чиї оселі були пошкоджені або знищені рашистами. Також, за словами Олександра Ломако, наразі йдуть перемовини про будівництво на Масанах дитячого садочка.