Факт-новини: оперативні сюжети

Пам’яті Любомира Боднарука: у Чернігові пройшла хорова асамблея

Featured Video Play Icon

 У місті вшанували пам’ять відомого в Україні хормейстера, Почесного громадянина Чернігова Любомира Боднарука. За доброю традицією, 1 червня, у день народження маестро, в музичній школі №1 імені Вільконського пройшла хорова асамблея. У ній брали участь шкільні та студентські хорові колективи міста.  

Настрій цього свята відповідає духу і світосприйняттю Любомира Мирославовича. Ми не сумуємо. Ми стверджуємо те, що все буде гаразд. Те, що хорове мистецтво в Чернігові завдяки нашим зусиллям, завдяки зусиллям хормейстерів музичного коледжу буде розквітати і справа його жива, – розповіла директорка міської школи мистецтв ім. Л.Боднарука Олена Савченко.

Ініціювали свято дитячої хорової музики учні та колеги Любомира Боднарука після його смерті. Цю ідею підтримала й родина. Щороку дружина та донька приїздять до Чернігова, щоб разом з мистецькою спільнотою вшанувати пам’ять хормейстера.

Я впевнена, що він там зараз є і він бачить, і щасливий від того, що діточки співають. І не просто співають, а співають в хорі. А це настільки важливо. Хор – це особливе мистецтво. Я хочу, щоб наступного року наші діти, ваші діти співали вже під мирним небом України. Я щиро цього бажаю і ми в це віримо, – зазначила співачка, донька Л.Боднарука Жанна Боднарук.

Останніх 30 років свого життя уродженець Тернопільщини Любомир Боднарук віддав нашому місту. Тут він реалізувався як митець, втілив свою давню мрію – створив професійний камерний хор. За роки існування колектив філармонійного центру здобув заслужену славу в країні. З нагоди вшанування пам’яті свого творця хор записав та презентував один з улюблених творів Любомира Боднарука “Мій Господи, який ранок”.